6 Tips voor het goed onderhouden van je elektrische fiets

Het gebruik van een elektrische fiets is de afgelopen jaren enorm toegenomen. Het is een milieuvriendelijke manier van transport en bespaart veel tijd en geld. Het is belangrijk om je elektrische fiets goed te onderhouden, zodat je er langer van kunt genieten. In dit artikel geven we tips voor het onderhouden van je elektrische fiets.


6 Tips voor het goed onderhouden van je elektrische fiets


Fietsaccu reviseren
Een fietsaccu reviseren is een kosteneffectieve oplossing om de levensduur van de accu te verlengen. Bij het reviseren wordt de accu geopend en worden de interne cellen vervangen. Dit zorgt ervoor dat de accu weer op volle capaciteit kan functioneren en optimale prestaties kan leveren. Het reviseren van een fietsaccu is een duurzame keuze, omdat het bijdraagt aan het verminderen van afval. Het is echter belangrijk om te weten dat niet alle fietsaccu’s geschikt zijn om te reviseren. Het is verstandig om contact op te nemen met een gespecialiseerd bedrijf dat ervaring heeft met elektrische fietsaccu’s om te beoordelen of revisie mogelijk is voor jouw specifieke accu.

Oplader elektrische fiets
De oplader elektrische fiets is ook een belangrijk onderdeel. Het is belangrijk om de oplader op de juiste manier te gebruiken. Sluit de oplader altijd aan op een stopcontact voordat je hem aansluit op de fietsaccu. Zorg ervoor dat de oplader niet nat wordt en plaats hem niet in de buurt van warmtebronnen. Het is ook belangrijk om de oplader regelmatig schoon te maken.

Onderhoud van de fietsketting
De fietsketting is een belangrijk onderdeel van je elektrische fiets. Het is belangrijk om de ketting regelmatig te onderhouden. Maak de ketting regelmatig schoon met een ontvetter en smeer hem daarna in met kettingolie. Het is belangrijk om de ketting niet te strak te spannen, omdat dit de levensduur van de ketting kan verkorten. Controleer ook regelmatig of de ketting niet versleten is.

Controle van de bandenspanning
Het is belangrijk om de bandenspanning van je elektrische fiets regelmatig te controleren. Een goede bandenspanning zorgt voor meer grip op de weg en voorkomt slijtage aan de banden. Controleer de bandenspanning minimaal één keer per maand en pomp de banden op tot de juiste druk. De juiste bandenspanning staat vermeld op de zijkant van de band.

Schoonmaken van de fiets
Het is belangrijk om je elektrische fiets regelmatig schoon te maken. Dit voorkomt slijtage aan de onderdelen en zorgt ervoor dat je fiets er mooi uit blijft zien. Maak de fiets schoon met een zachte doek en water. Gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen, omdat deze de lak van de fiets kunnen beschadigen.

Controle van de remmen
Het is belangrijk om de remmen van je elektrische fiets regelmatig te controleren. Controleer of de remmen goed werken en of de remblokjes niet versleten zijn. Het is belangrijk om de remblokjes op tijd te vervangen, omdat versleten remblokjes de remprestaties van je fiets kunnen verminderen.

https://www.pen.nl

 


TerugDeel het met uw vrienden!

Contactgegevens

Routebeschrijving


Openingstijden

Maandag:  Gesloten
Dinsdag:  09:00 - 18:00
Woensdag:  09:00 - 18:00
Donderdag:  09:00 - 18:00
Vrijdag:  09:00 - 18:00
Zaterdag:  09:00 - 17:00
Zondag:  Gesloten


Facebook