Verbond van Verzekeraars: tweede slot minimaal ART*

Aan welke kwaliteitseisen moet een tweede slot voldoen? Het Verbond van Verzekeraars en slotenfabrikanten hebben dit door de Stichting ART laten onderzoeken. Uitkomst is dat een tweede slot minimaal ART 1 ster (ART*) moet zijn.


Verbond van Verzekeraars: tweede slot minimaal ART*


Met de toenemende populariteit van e-bikes en elektrische bakfietsen wordt ook de diefstal ervan een steeds groter probleem. Om diefstal te voorkomen adviseert het Verbond van Verzekeraars deze dure fietsen met een tweede slot vast te maken aan de ‘vaste wereld’. Daarbij gaat het om de ietwat lichtere, gebruiksvriendelijkere uitvoeringen van ART-goedgekeurde sloten. De bij het onderzoek betrokken partijen (de keuringsinstantie, slotenfabrikanten en vertegenwoordigers van de verzekeraars) hebben op basis van de onderzoeksresultaten het ART 1 ster slot (ART*) als minimaal kwaliteitsniveau vastgesteld voor een betrouwbaar tweede slot.

 

Tweede slot in de polisvoorwaarden

Stichting ART adviseert verzekeraars om dit tweede slot, van tenminste een ART 1 ster (ART*) kwaliteit, op te nemen in de polisvoorwaarden. Het staat elke verzekeraar vrij om dit advies over te nemen. Voor het (bij voorkeur vast gemonteerde) hoofdslot op een dergelijke tweewieler wordt nog steeds een ART 2 sterren (ART**) aanbevolen. Dat verandert dus niet.


Terug



Deel het met uw vrienden!

Contactgegevens

Routebeschrijving


Openingstijden

Maandag:  Gesloten
Dinsdag:  09:00 - 18:00
Woensdag:  09:00 - 18:00
Donderdag:  09:00 - 18:00
Vrijdag:  09:00 - 18:00
Zaterdag:  09:00 - 17:00
Zondag:  Gesloten


Facebook