Voorkom diefstal van uw fiets

In Nederland worden jaarlijks een kleine 500.000 fietsen gestolen en in 2023is er zelfs een recordaantal fietsen gestolen namelijk 90.000 e-bikes en dat is 45% meer dan in 2021. Hierbij tips om fietsdiefstal te voorkomen.


Voorkom diefstal van uw fiets


Extra slot

Het is belangrijk om goede sloten te gebruiken en de fiets, liefst met een extra los kettingslot vast te maken. Bij voorkeur aan iets dat vastzit, zoals een boom of paal, zodat de fiets niet alsnog gemakkelijk opgetild en meegenomen kan worden.

 

Plek van het slot

U zult er misschien niet meteen aan denken maar de plaats waar u het ringslot dicht maakt aan het achterste wiel kan ook van belang zijn. Draai het achterwiel zo dat het ringslot naast het ventiel door uw achterwiel steekt. Zo kunnen dieven minder snel met grof geweld het slot openbreken. Als het ventiel kapot gaat is het mogelijk dat de band scheurt en dan verkoop de fiets natuurlijk minder snel.

 

Fiets toch gestolen?

Is uw fiets toch gestolen doe dan aangifte bij de politie. Het is handig om het framenummer te weten van uw fiets. Noteer deze dus als u de fiets heeft gekocht zodat u het nummer alleen maar op hoeft te zoeken. Met het framenummer kan de politie uw fiets sneller terugvinden en ook voor de verzekering is het vaak verplicht.


TerugDeel het met uw vrienden!

Contactgegevens

Routebeschrijving


Openingstijden

Maandag:  Gesloten
Dinsdag:  09:00 - 18:00
Woensdag:  09:00 - 18:00
Donderdag:  09:00 - 18:00
Vrijdag:  09:00 - 18:00
Zaterdag:  09:00 - 17:00
Zondag:  Gesloten


Facebook