Zů bescherm je jouw e-bike tegen de hete zon

In de fietsbranche wordt vaak gezegd dat de verkoop van fietsen vergelijkbaar is met de verkoop van ijsjes. Zodra de zon begint te schijnen, neemt de vraag toe. Nu het mooie weer in volle gang is, is het belangrijk om verantwoordelijk gebruik van je e-bike (en de accu) in acht te nemen.


Zů bescherm je jouw e-bike tegen de hete zon


Fietsen in zonnig weer is natuurlijk heerlijk en uitnodigend. Het biedt de perfecte gelegenheid om van de omgeving te genieten. Ook op een e-bike kun je met veel plezier onder een stralende zon rijden met verkoelende rijwind. Het is dan ook begrijpelijk dat veel mensen ervoor kiezen om er met hun e-bike op uit te gaan.

Het is bekend dat e-bike accu’s het beste presteren bij temperaturen tussen de 10 en 25 graden Celsius. In koude winterse omstandigheden neemt de capaciteit van de accu af. In zomerse omstandigheden blijft de accu goed functioneren, maar het is verstandig om de accu niet te veel bloot te stellen aan de hete zon. Tijdens het rijden zorgt de rijwind voor enige verkoeling, maar het is verstandig om de e-bike tijdens pauzes niet in de volle zon te parkeren. Zoek in plaats daarvan een schaduwplek op. Als er geen schaduw beschikbaar is, haal dan de accu uit de e-bike en neem deze mee naar een schaduwrijke plek, zodat deze kan afkoelen.

Bij zeer warm weer is het beter de accu niet volledig op te laden

Vooral op hete dagen, zoals dit weekend en de komende week, en tijdens langdurige vakantieritten is het niet aan te raden om de accu snel tussentijds op te laden. Het is beter om de accu eerst te laten afkoelen voordat je deze weer oplaadt. Zorg ervoor dat de accu handwarm is voordat je hem bijlaadt, bij voorkeur op een koele plek. Bij zeer warm weer is het echter beter om de accu niet volledig op te laden. Als je ervoor kiest om een snellader te gebruiken, houd dan de temperatuur in de gaten om oververhitting te voorkomen.

Naast het zorgen voor een veilige e-bike, is het ook belangrijk om jezelf te beschermen. Het is algemeen bekend dat de zon tussen 12:00 en 15:00 uur het felst is. Probeer dan niet te intensief te fietsen. En als dat niet mogelijk is, zorg er dan voor dat je voldoende drinkwater bij je hebt om regelmatig te drinken. Draag tijdens warm weer ook geschikte kleding. In de vakhandel wordt lichtgewicht fietskleding gemaakt van ademende stoffen zoals katoen en linnen.

Smeren, smeren, smeren!

Het is misschien overduidelijk, maar vergeet niet zonnebrandcrème aan te brengen. Juist op een e-bike kan de zon verraderlijk zijn vanwege de verkoelende rijwind, waardoor je te laat merkt dat je verbrand bent. Smeer jezelf regelmatig in.

Als je deze bovenstaande tips in acht neemt, kun je verzekerd zijn van aangename en veilige fietstochten die zorgen voor optimaal fietsplezier!

 

Bron: https://nieuwsfiets.nu/2023/06/11/zo-bescherm-je-jouw-e-bike-tegen-de-hete-zon/?utm_source=mailpoet&utm_medium=email&utm_campaign=Weekoverzicht+24


TerugDeel het met uw vrienden!

Contactgegevens

Routebeschrijving


Openingstijden

Maandag:  Gesloten
Dinsdag:  09:00 - 18:00
Woensdag:  09:00 - 18:00
Donderdag:  09:00 - 18:00
Vrijdag:  09:00 - 18:00
Zaterdag:  09:00 - 17:00
Zondag:  Gesloten


Facebook